Κάθε φθινόπωρο η αρκουδοοικογένεια των Μελένιων, ο μπαμπάς Μελένιος, η μαμά Μελένια, η μικρή Μελούλα και ο μικρούλης Μελής, ετοιμάζονται για τον μακρύ χειμωνιάτικο ύπνο τους αλλά και για την μοναδική μέρα που θα ξυπνήσουν μέσα στον χειμώνα μέχρι να έρθει η Άνοιξη για να γιορτάσουν, τα Χριστούγεννα! Πρέπει να ετοιμάσουν το σπίτι τους για να είναι ζεστό όλο το χειμώνα αλλά και το τραπέζι, τα γλυκά των Χριστουγέννων, να κρεμάσουν τις κάλτσες τους στο τζάκι για να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τα δώρα, καθώς και να ετοιμάσουν από τώρα το Αϊ-Βασιλιάτικο βάζο με το μέλι που θα προσφέρουν σαν δώρο στον Άγιο Βασίλη που θα είναι κουρασμένος αλλά και για να τον ευχαριστήσουν που θα τους ξυπνήσει για να χαρούν οικογενειακώς την μεγάλη γιορτή!

Γέμισαν πολλά βαζάκια φέτος με μέλι, που είναι η αγαπημένη τους τροφή αλλά ξεχώρισαν το πιο εκλεκτό για να το βάλουν στο Αϊ-Βασιλιάτικο βάζο!Η μαμά Μελένια έφτιαξε υπέροχα μελομπισκότα, μελομακάρονα και μελωμένες δίπλες και τις στόλισε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.Τα μικρά αρκουδάκια στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο μπαμπάς Μελένιος μάζεψε πολλά ξύλα για το τζάκι γιατί ο χειμώνας ήταν ήδη εδώ και το χιόνι πολύ και η Άνοιξη πολύ πολύ μακριά ακόμα!

Μετά το τελευταίο δείπνο τους ο Μπαμπάς Μελένιος και η μαμά Μελένια είπαν ένα ωραίο παραμύθι στα μικρά αρκουδάκια, την Μελούλα και τον Μελή για το γέρο χειμώνα και την μικρή Άνοιξη που ξεχάστηκε και άργησε να έρθει και...Μόλις και μετά βίας τελείωσαν την αφήγηση της ιστορίας τους γιατί η νύστα βάραινε ήδη τα μάτια τους και η κούραση τα κορμιά τους! Έπεσαν γρήγορα στα ζεστά τους παπλώματα, ευχήθηκαν ο ένας στον άλλον καληνύχτα,έλεγξαν για τελευταία φορά τη φωτιά στο τζάκι και κοιμήθηκαν!

Πέρασαν οι μέρες, οι εβδομάδες και ήρθε η πολυπόθητη βραδιά των Χριστουγέννων. Στο δάσος όλα τα ζώα ετοιμάζονταν για να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα, μα πιο πολύ τα μικρά ζωάκια είχαν αγωνία για τα δώρα που θα τους έφερνε ο Άγιος Βασίλης, τα γλυκίσματα και τα παιχνίδια.Έπεσαν νωρίς για ύπνο για να μπορέσουν ξεκούραστα το πρωί να παίξουν με τα καινούργια καλούδια!Ο Άγιος Βασίλης, τυπικός στο ραντεβού του τα μεσάνυχτα, πέρασε από όλες τις φωλιές και τα σπιτάκια και μοίρασε απλόχερα τα δώρα που το κάθε μικρό ζωάκι του δάσους είχε ευχηθεί.

Έτσι πέρασε και από το Αρκουδόσπιτο των Μελένιων και γέμισε με δώρα τις κάλτσες τους, έφαγε τα μελογλυκίσματα και πήρε μαζί το βάζο με το μέλι που του είχαν ετοιμάσει.Δεν ξέχασε φεύγοντας να χτυπήσει με το ραβδί του την σκεπή από το σπιτάκι τους για να τους ξυπνήσει, όπως έκανε πάντα στα αρκουδόσπιτα του δάσους και χαρούμενος συνέχισε το ταξίδι του για να μοιράσει και τα υπόλοιπα δώρα στην οικουμένη!Πρώτος ξύπνησε ο μπαμπάς Μελένιος και έτρεξε να κοιτάξει την φωτιά στο τζάκι και αφού πρόσθεσε μερικά κούτσουρα , ξύπνησε την μαμά Μελένια με ένα γλυκό φιλί.Έπειτα οι δύο γονείς μαζί πήγαν στο δωμάτιο των μικρών, της Μελούλας και του Μελή. Τους ψιθύρισαν γλυκά στο αφτί την μαγική λέξη «Χριστούγεννα» και αμέσως τα μικρά αρκουδάκια άνοιξαν τα μάτια τους και τους πήραν μια μεγάλη αγκαλιά! Ευχήθηκαν χρόνια πολλά ο ένας στον άλλον και ρώτησαν αν μπορούσαν να δουν τώρα τα δώρα που τους έφερε ο Άγιος Βασίλης. Φυσικά η απάντηση ήταν «ναι» και έτρεξαν αμέσως στις κάλτσες τους που κρέμονταν από το τζάκι και ήταν στα αλήθεια τόσο γεμάτες από δώρα και γλυκά που μετά βίας κρατιόντουσαν εκεί!

Χαρούμενη όλη η οικογένεια έκατσε στο γιορτινό τραπέζι για να φάνε σαν οικογένεια και είχανε μια τεράστια πείνα μετά από τόσο καιρό που κοιμόντουσαν!..
Ξάφνου χτυπάει η πόρτα. Σάστισαν και κοιτάχτηκαν, δεν περίμεναν κανένα μέσα στην μέση του χειμώνα. Διάφορες σκέψεις πέρασαν αστραπιαία από το μυαλό των γονέων αρκούδων οι περισσότερες κακές, μα κι αν κάποιος εκεί έξω ήθελε την βοήθειά τους;   Ο μπαμπάς Μελένιος αφού ρώτησε τρεις φορές ποιος ήταν έξω από την πόρτα του και δεν πήρε απάντηση αποφάσισε να ανοίξει έστω λίγο την πόρτα για να δει...

http://www.paramithia.net http://www.paramithia.net/kastro.html http://www.paramithia.net/kosmos.html http://www.paramithia.net/imagine.html http://www.paramithia.net/paint.html http://www.paramithia.net/cartoon.html http://www.paramithia.net/mail.html
Τα ΑρκουδοχριστούγενναΣτειλέ μας κι εσύ
το δικό σου παραμύθι..
email@paramithia.net
Επόμενη σελίδα
Επόμενη σελίδα