Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό του Νότου ήταν ένα αντρόγυνο που δεν έκανε παιδια. Καθε βράδυ η κυρά προσευχόταν στον Θεό να μπορέσει να κάνει παιδιά. Τελικά μετά από αρκετό καιρό η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα.

Ο Θεός την άκουσε και απόκτησε δέκα αγόρια και δέκα κορίτσια.
Το ένα από τα αγόρια ήταν κουτσόκολο. Αυτό ήταν το πιο υπάκουο από όλα τα αγόρια. Τα κορίτσια ήταν πολύ όμορφα και έκαναν τις δουλειές του σπιτιού καθώς η κυρά ήταν πολύ γριά και δεν μπορούσε να κάνει τις δουλειές.

Μια μέρα η κυρά και ο σύζυγος της επειδή ήταν πολύ γέροι και δεν μπορούσαν να θρέψουν τα παιδιά τους γιατί ήταν πολλά  αποφάσισαν να σκοτώσουν τα αγόρια γιατί αυτά δεν ήταν χρήσιμα και δεν έκαναν καμία δουλειά παρά μόνο σκανταλιές.

Ο Κουτσόκολος που ήταν ο πιο πονηρός από όλα τα παιδιά άκουσε το βράδυ που μιλούσαν οι γονείς του, και έτσι πήγε και το είπε στα αδέλφια του.
Έτσι αυτά αποφάσισαν να το αποτρέψουν. Την άλλη μέρα τα αγόρια συνέχεια μιλούσαν για το τι θα κάνουν το βράδυ με τις αδελφές τους.

H μητέρα και ο πατέρας τους αποφάσισαν να το κάνουν απόψε το βράδυ.
Ο Κουτσόκολος το άκουσε και το είπε στα αδέλφια του.Αυτά το βράδυ άλλαξαν με τις αδελφές τους και έβαλαν τα μαντίλια τους και σε αυτές έβαλαν τα καπέλα τους. Έτσι οι γονείς τους δεν το κατάλαβαν και σκότωσαν τα κορίτσια και όχι τα αγόρια. Το άλλο πρωί περίμεναν να σηκωθούν  τα κορίτσια αλλά τίποτα.

Αυτές κάθε πρωί σηκώνονταν κατά της έξι το πρωί αλλά εκείνη την ημέρα δεν σηκώθηκαν καθόλου. Πήγαν στα δωμάτια τους και τι να δουν αυτές ήταν νεκρές ενώ τα αγόρια όχι. Τότε κατάλαβαν ότι για όλα αυτά φταίει ο Κουτσόκολος. Πρέπει να τα άκουσε όλα γιατί αυτός ήταν ο πιο πονηρός από όλα τα παιδιά τους.

H μητέρα τότε έβαλε τα κλάματα και έλεγε:

--Tώρα τι θα κάνω, ποιος θα κάνει όλες τις δουλειές;
--Eγώ μάνα  μην ανησυχείς θα τις κάνω όλες εγώ απάντησε ο Κουτσόκολος.
--Ποιος θα κόβει όλα τα ξύλα;
--Εγώ μαμά εγώ θα σου κόβω τα ξύλα για να μην κρυώνεις.

Στο τέλος είπε «Να μην ανησυχείς για τίποτα από εδώ και μπρος εγώ θα είμαι εδώ για όλα»

                                                          


                                                         Τέλος    
    
Aντζελα Γερέκου
http://www.paramithia.net http://www.paramithia.net/kastro.html http://www.paramithia.net/kosmos.html http://www.paramithia.net/imagine.html http://www.paramithia.net/paint.html http://www.paramithia.net/cartoon.html http://www.paramithia.net/mail.htmlΣτειλέ μας κι εσύ
το δικό σου παραμύθι..
email@paramithia.net
Ο Kουτσόκολος